Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]снимка Николай Витанов, фейсбукФормира се нещо много

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgснимка Николай Витанов, фейсбукФормира се нещо много
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Формира се нещо много неприятно, заразата разширява обхвата си

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

фотография Николай Витанов, фейсбук

Формира се нещо доста неприятно, болестта уголемява обсега си. За това сигнализира през днешния ден проф. Николай Витанов от фейсбук страницата си.

Ето разбора му:

Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 24 септември 2021 година

Най-напред, наложителната стратегия (извинявайте, би трябвало да го пиша това, с цел да няма след това хък-мък).

1. Нямам различен профил с изключение на този. Пазете се от мои подправени профили и подправени изявления от мое име, направени за да се ръсят нелепости и да бъдете заблуждавани. Витанов споделил това, Витанов споделил това. Витанов от през днешния ден ще споделя единствено базовото репродуктивно число, нищо друго. Не слушайте злобарите, които са подготвени безочливо да лъжат за това, какво съм споделил, единствено и единствено някой да им обърне внимание. Каквото споделям, го написа тук.

2. Ако си злобар, псуващ като каруцар и ревеш и виеш, когато на нежната ти ранима душа и бъде отговорено уместно, не чети тази информация. Нямаш работа тук. Живей си живота другаде.

3. Ако не си злобар, само че не желаеш до съзнанието ти да доближава информация за това какво става с пандемията, не чети тази информация. Нямаш работа тук. Живей си живота другаде.

4. Тази информация е за хората, които желаят да знаят какво чакам, че ще се случи с пандeмията в околните дни. Ако смятате, че това ви плаши, не го четете. Просто не го четете.

Обстановката наподобява по този начин. Виждам, по какъв начин в дълбините се образува нещо неприятно и не мога да го предотвратя. Но най-малко да ви оповестя, та да се защищити, който желае. Днес базовото репродуктивно число е 1.122. Което ще рече, че обсегът на болестта се уголемява. Виждате го и по увеличението на броя на дейните случаи. Половината области са в зована на дифузно разпространяване на болестта. Другата половина - не. Две доста значими области - София-град и Пловдив още не са в зоната на дифузното разпространяване и това ни крепи към този момент. София-град обаче поддава постепенно, Пловдив и той. Виждам, го, само че нищо не мога да направя да го спра. мога единствено да ви осведомявам.

Сега картите. Най-напред картата на риска според проекта на Министерството на здравеопазването. Враца отново е излязла бяла. Трябва да е в жълто. Виждате, че се чака скоро да имаме 24 области в чрвено и единствено 4 в жълто. Области на равнище 4 (тъмно алено, че чак кафяво) няма и това следва да се възприема като добра вест в актуалната обстановка.

На нашата карта на риска виолетовото бавно завладява страната. София-град и Пловдив обаче още не са във виолетовата зона. Тоест, виолетовото завладява, завладява, само че нефективно завладява към момента.

Прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост си я знаете - цялата е алена. Това е ситуацията, какво де се прави. Пиша ви каквото излиза от числата. Ако желаете някой да ви лъже, че всичко е наред или пък е доста зле обстановката, търсете го на друго място. Зле е, само че се държим - София-град и Пловдив не са изгърмели още. Все още, само че поддават бавно.

Заключението от всичко нагоре е, че следващатаседмица няма да е лека. Както помните, писах, че до края на месеца смъртността ще е висока. Виждате, че е висока. само че вие си с знаете - тя демонстрира действителният брой на инфектирани, които имат признаци. Не дръзвам да пиша за смъртността през октомври. Вселената освен ще бъде оревана, само че може и да бъде спукана от плач.

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи и дано вируса да ви заобикаля.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР